AMSTERDAM - Meryl Streep gaat opnieuw samenwerken met de regisseur van The Devil Wears Prada, David Frankel. Deze keer is ze te zien in de romantische komedie Great Hope Springs.

Dat meldt het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Streep en Frankel zoeken al sinds het succes van Prada, waarin Streep de keiharde hoofdredacteur speelt van het modeblad Runway, naar een gezamenlijk project.

Great Hope Springs gaat over een stel dat na dertig jaar huwelijk te maken heeft met intimiteitsproblemen en daarom een weekend een intensieve therapie volgt.

Naar een acteur voor de rol van echtgenoot van Streep wordt nog gezocht. De 43-jarige Philip Seymour Hoffman, die al met Streep speelde in de film Doubt uit 2008, wordt genoemd evenals de 61-jarige Jeff Bridges. De productie van Great Hope Springs start deze zomer.

Scenario

De film zou eerst door Mike Nichols geregisseerd worden. De regisseur van The Graduate uit 1967 en Charlie Wilson's War uit 2007 trok zich echter terug na het scenario te hebben gelezen.

De 61-jarige Streep werd vooral bekend door haar dramatische rollen, maar is nu ook succesvol in komedies.

Ze wilde pas haar naam aan Great Hope Springs verbinden nadat Frankel voor de regie had getekend. Momenteel werkt ze nog aan The Iron Lady, waarin ze de Britse oud-premier Margaret Thatcher speelt.