AMSTERDAM - Regisseur Matthew Wilder is opgelucht dat Lindsay Lohan niet meer bij zijn film Inferno: A Linda Lovelace Story is betrokken. Tijdens de samenwerking met de omstreden ster was er elke dag juridisch gesteggel waardoor de productie vertraging opliep.

Lohan was gecast als pornoactrice Linda Lovelace.

"Eerlijk gezegd ben ik enorm opgelucht, omdat we de film volgens mij nooit hadden kunnen afmaken als Lindsay Lohan er nog bij betrokken was geweest", zegt Wilder tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

Uiteindelijk werd de 24-jarige Lohan vervangen door de 32-jarige Zweeds-Amerikaanse actrice Malin Akerman.

Paparazzi

"We beginnen in april in New Orleans met Malin, en we staan allemaal te trappelen", gaat Wilder verder. "Het is vreemd, want ook Malin wordt achtervolgd door paparazzi, maar er hangt een heel andere sfeer. Nu kan ik gewoon mijn film maken."

De justitiële perikelen van Lindsay gaan intussen gewoon verder. Ze wordt verdacht van diefstal van een gouden ketting van 2500 dollar en zou tijdens haar verblijf in de Bette Ford-kliniek een medewerkster hebben aangevlogen.

Superman

Desondanks lijkt Lohan nog steeds in trek te zijn bij andere filmmakers. Zo melden anonieme bronnen aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat ze gevraagd is voor een rol in Superman: The Man of Steel. Producent Warner Bros heeft hierop nog niet gereageerd.