AMSTERDAM - Richard Gere is in gesprek om de hoofdrol te spelen in de beursthriller Arbitrage. De rol was eerder weggelegd voor Al Pacino, maar hij heeft zich om onduidelijke redenen teruggetrokken uit de productie.

Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Arbitrage gaat over een succesvolle zakenman die wanhopig probeert zijn imperium te verkopen in de hoop forse winst te maken.

Het probleem is dat hij niet helemaal eerlijk aan zijn bezittingen is gekomen en dus zoekt hij een manier om zijn frauduleuze praktijken in de doofpot te stoppen. Daarbij maakt hij een gewelddadige fout met desastreuze gevolgen.

Sarandon

Susan Sarandon speelt Gere's echtgenote in de film. Eva Green, bekend als Bondgirl in Casino Royale uit 2006, is te zien als zijn minnares. De opnames beginnen in april in New York. De film moet volgend jaar in de bioscoop draaien.

Arbitrage wordt geregisseerd door Nicholas Jarecki, die ook het scenario schreef. Jarecki schreef in 2008 ook mee aan het script van The Informers gebaseerd op een boek van Bret Easton Ellis, de auteur van American Psycho.