AMSTERDAM - Voor Katy Perry kostte haar filmdebuut niet veel moeite. De 26-jarige zangeres voorziet Smurfin van een stem in de nieuwe animatiefilm The Smurfs.

"Een stripfiguurtje spelen was erg natuurlijk voor me", vertelt Perry, die bekendstaat om haar felle, opvallende outfits. "365 dagen per jaar voel ik me een stripfiguur."

Perry, die zich geregeld in latexpakjes hijst, vond het fijn dat ze er voor de opnamen van The Smurfs niet piekfijn uit hoefde te zien. "Ik kon in mijn pyjama de studio binnenwandelen."

De stem van Smurfin had de zangeres snel onder de knie. "Het is een mix van mijn eigen stem en een kinderstemmetje."

Acteerklus

The Smurfs, waarin de blauwe figuurtjes middenin New York belanden, moet deze zomer in première gaan. Het is niet de enige acteerklus voor Perry.

De 26-jarige is binnenkort te zien in de comedyserie How I Met Your Mother. Eerder was onder meer Britney Spears in de serie te zien.

Grammy Awards

Perry richt zich de komende dagen vooral op de Grammy Awards, die op 13 februari worden uitgereikt. Katy is niet alleen vier keer genomineerd voor de prestigieuze muziekprijs, ze staat tijdens de uitreiking ook op het podium.

"Het wordt een geweldig optreden. Ik wil nog niet teveel verklappen, maar het wordt een medley met Teenage Dream."

Date

Katy schat haar kansen op een Grammy niet al te hoog in. Daarom heeft ze een bijzondere date geregeld voor de awardshow. Niet haar echtgenoot Russell Brand, maar haar oma vergezelt haar.

"Mijn oma van 90 gaat mee. Ik denk niet dat ik een Grammy ga winnen, maar op deze manier kan ik toch met mijn 'granny' naar huis."