AMSTERDAM - Advocaten van de Amerikaanse studente Amanda Knox proberen een film over haar rechtszaak tegen te houden. In Amanda Knox: Murder on Trial in Italy speelt Heroes-actrice Hayden Panettierre de Amerikaanse studente die haar huisgenote vermoordt.

De tv-film zou op 21 februari worden uitgezonden in de Verenigde Staten.

Volgens Knox' advocaten bevat de film scènes waarin 'geen enkele logica' is te bespeuren. Het verhaal van de moord op de Britse Meredith Kercher zou gehyped worden om meer kijkers te kunnen trekken.

De advocaten hebben de Amerikaanse zender Lifetime een brief gestuurd. Daarin eisen ze dat de tv-film niet wordt uitgezonden en dat een voorproefje van de website van de zender wordt gehaald. Gebeurt dat niet, dan stappen de advocaten naar de rechter.

Lifetime heeft nog niet gereageerd op de brief van Knox' advocaten. De trailer die op de site van de zender staat, kan echter niet meer bekeken worden. Onduidelijk is of dat een reactie is op de dreiging van de advocaten.

26 jaar cel

Amanda Knox werd in 2009 veroordeeld tot 26 jaar cel wegens het ombrengen van haar huisgenote. De 23-jarige Knox zou daarbij hulp hebben gehad van haar ex Raffaele Sollecito en Rudy Guede.

Het lichaam van Kercher werd halfnaakt en met een doorgesneden keel gevonden in het Italiaanse appartement van de Britse en Knox. De Amerikaanse en haar ex zijn in afwachting van hun hoger beroep.