AMSTERDAM - Filmstudio Disney probeert 127 Hours-ster James Franco te strikken voor de hoofdrol in Oz, The Great and Powerful. De 32-jarige acteur moet de opvolger worden van Johnny Depp, die de studio onlangs heeft laten weten van de rol af te zien.

Oz, The Great and Powerful is een soort voorganger van het bekende verhaal The Wizard of Oz. De film gaat over een getalenteerde illusionist die een kwade tovenaar wordt. Johnny Depp besloot af te haken voor de rol, nadat Robert Downey Jr. dat eerder al deed.

Volgens entertainmentsite The Hollywood Reporter is Franco nu kandidaat nummer een. Hij heeft inmiddels gesprekken gevoerd met Disney. Loopt dat goed af, dan wordt de acteur herenigd met Sam Raimi.

De regisseur, die al heeft getekend voor de regie, werkte met Franco samen in de drie films over Spider-Man.

Haast

Wanneer Oz, The Great and Powerful verschijnt is nog niet bekend, maar Disney wil haast maken met het project. De opnamen moeten in de tweede helft van dit jaar van start gaan.

Franco is bezig aan een opmars in Hollywood. Hij is niet alleen genomineerd voor een Oscar, hij presenteert bovendien de uitreiking van de filmprijzen met actrice Anne Hathaway. De Academy Awards, zoals de prijs officieel heet, worden uitgereikt op 27 februari.