AMSTERDAM - Actrice Julia Roberts is in gesprek om in een nieuwe filmbewerking van Sneeuwwitje de slechte stiefmoeder te spelen.

Dat zeggen goed geïnformeerde bronnen tegen New York Magazine. De Indiase Tarsem Singh, bekend van The Cell uit 2000, regisseert The Brother's Grimm: Snow White.

De film wordt een duistere versie van het bekende sprookje. Zo worden draken toegevoegd en zijn de zeven dwergen geen onschuldige mijnwerkers, maar nietsontziende rovers. Singh wil de film in 3D opnemen.

Zombieland

Productiemaatschappij Relativity Media, onder meer bekend van bloederige films met grootse special effects als Zombieland, Public Enemies en het nog te verschijnen Skyline, produceert de film.

Daarnaast zijn ook de productiemaatschappijen Universal en Disney bezig met nieuwe bewerkingen van het sprookje van de gebroeders Grimm. De films verschijnen alle drie volgend jaar in de bioscoop.

China

Universal voert op dit moment voor een van de andere Sneeuwwitje-films gesprekken met Twilight-actrice Kristen Stewart voor de rol van sneeuwwitje en Charlize Theron als stiefmoeder. Disney heeft Toy Story 3-scenarist Michael Arndt aangetrokken om de filmbewerking te schrijven.

Het productiebedrijf verplaatst het sprookje naar China, waar Sneeuwwitje naar terugkeert voor de begrafenis van haar vader.