AMSTERDAM - Woody Allens Midnight in Paris opent in mei het prestigieuze filmfestival in Cannes. In de film is een klein rolletje weggelegd voor Carla Bruni-Sarkozy, de vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy.

Voormalig model en zangeres Carla Bruni maakt met Midnight in Paris haar acteerdebuut. De romantische komedie gaat over een familie die naar Parijs reist voor zaken.

Tijdens die reis ontdekken ze dat het gras niet altijd groener is bij de buren. Ook Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates en Adrien Brody zijn in de film te zien.

"Midnight in Paris is een geweldige liefdesbrief voor Parijs", laat festivaldirecteur Thierry Fremaux weten aan entertainmentblad The Hollywood Reporter.

"Het is een film waarin Woody Allen dieper ingaat op de issues die in zijn vorige films aan de orde kwamen: onze relatie met de geschiedenis, kunst, plezier en leven."

Gouden Palm

De 64e editie van het filmfestival in Cannes vindt dit jaar plaats van 11 tot 22 mei. Tijdens het festival wordt de Gouden Palm uitgereikt.

Eerder deze maand maakte de festivalorganisatie bekend dat Robert De Niro dit jaar de jury voor zal zitten. Dat deed de acteur in de jaren tachtig ook al twee keer.