AMSTERDAM - De organisatie van de Golden Globes wil Ricky Gervais terug als gastheer. Volgens veel critici ging de 49-jarige Britse komiek eerder deze maand te ver tijdens zijn tweede optreden als presentator van de filmprijsuitreiking met het stevig op de hak nemen van verschillende sterren.

"De kijkcijfers zijn gestegen en de organisatoren hebben me gevraagd om na te denken over een derde keer. Ik vind dat ik dat niet moet doen, want ik weet niet wat ik zou kunnen verbeteren", stelt Gervais in het Britse tijdschrift Heat.

"Ik kan in ieder geval niet nog meer publiciteit voor ze maken, dat is zeker", grapt de komiek over de ontstane ophef na zijn optreden. Hij zei eerder in geen geval de uitreiking nog een derde keer te presenteren.

Gervais presenteerde de uitreiking van de Golden Globes vorig jaar voor het eerst.

Dit jaar haalde hij uit naar onder anderen Bruce Willis, Hugh Hefner en Charlie Sheen. Zelfs het hoofd van organisatie, Phillip Berk, moest eraan geloven. "Ik heb hem zojuist van het toilet geplukt en zijn kunstgebit ingedaan", zei de komiek voordat Berk op het podium verscheen.