AMSTERDAM - De acteur Armie Hammer uit The Social Network kijkt erg uit naar de draaidagen met Leonardo DiCaprio. De twee zoenen erop los in de biografische film over het roemruchte leven van de voormalige FBI-baas J. Edgar Hoover.

De 24-jarige Hammer speelt in de film van regisseur Clint Eastwood de minnaar van Hoover, een rol van de twaalf jaar oudere DiCaprio.

"Het is niet één zoenscène, het zijn er duizenden" zegt een enthousiaste Hammer tegen de website van entertainmentzender E! De acteur is getrouwd met journaliste Elizabeth Chambers.

De film gaat over het kleurrijke leven van Hoover, die van 1924 tot aan zijn dood in 1972 directeur was van de FBI. Diverse presidenten wilden hem ontslaan, maar dat bleek door zijn machtige positie onmogelijk.

Persoonsgegevens

Hij verzamelde persoonsgegevens van hooggeplaatsten en kon hen daarmee chanteren. Al in de jaren veertig deden geruchten de ronde dat Hoover zich graag uitdoste als vrouw, maar in de film wordt vooral aandacht besteed aan de homoseksuele kanten van Hoover.

Fans van de twee acteurs moeten nog even wachten op de homo-erotische scènes: J. Edgar verschijnt volgend jaar in de bioscopen.