ROTTERDAM - Tijdens de veertigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) zijn maandagavond de Tiger Awards voor korte films uitgereikt.

Stardust (Nicolas Provost, België), Pastourelle (Nathaniel Dorsky, VS) en Jan Villa (Natasha Mendonca, VS/India) werden door een vakjury uitgeroepen tot beste korte films van het festival. Dat maakte de organisatie van het IFFR maandag bekend.

I Lupi van de Italiaanse filmmaker Alberto De Michele werd door de jury aangewezen als kandidaat voor de European Film Awards 2011. De New Arrivals Award voor aanstormend talent ging naar Silent Things van de Brit Rob Brown.

Tijdens de zevende Rotterdam Tiger Awards Competitie voor korte films waren 28 films, in lengte variërend van zes tot 52 minuten, in de race. De Nederlandse kunstenares Fiona Tan, filmmaakster Anocha Suwichakornpong (Thailand) en de Amerikaanse filmmaker Thom Andersen vormden de jury.

Het IFFR heeft nog tot en met zondag 6 februari plaats op verscheidene locaties in Rotterdam. Vrijdagavond worden de Tiger Awards voor speelfilms uitgereikt. Zaterdag wordt bekend welke film door het festivalpubliek is beoordeeld als beste van het evenement.