AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Saoirse Ronan toch mee gaat spelen in The Hobbit. De casting director van de twee films heeft haar mond voorbij gepraat op de Ierse site IFTN.

Ze zegt dat Ronan dolgelukkig is met haar nieuwe rol. Tot nu toe ontkende Ronan überhaupt te zijn gevraagd.

"Werken met (regisseur) Peter Jackson is als werken met je familie, het is geweldig", zegt de Ierse Ros Hubbard, die samen met haar man John verantwoordelijk is voor de casting van de Hobbit-films. "

Saoirse gaat met haar hele familie naar de set. Iedereen is daar heel hecht met elkaar en liefdevol. Het is absoluut geen typische studioproductie."

Vrouwelijke krijger

Het is nog niet duidelijk welke rol Ronan gaat spelen. De geruchten gaan al een tijdje dat ze de elf Itaril, een vrouwelijke krijger, gaat spelen. De 17-jarige Ronan en Jackson werkten al eerder samen aan The Lovely Bones uit 2009. Deze film betekende de grote doorbraak voor Ronan.

De Ieren zijn sterk vertegenwoordigd op de Hobbit-set. Naast Ronan zijn ook James Nesbitt en Aiden Turner in de films te zien. Zij spelen twee van de dertien dwergen waarmee hobbit Bilbo afreist naar het hol van de draak Smaug om diens schat te stelen. The Hobbit wordt in twee delen verfilmd, die gepland staan voor 2012 en 2013.