AMSTERDAM - Hollywoodlegende Donald Sutherland ontving woensdag een stertegel op de Hollywood Walk of Fame. De 75-jarige acteur kon zijn geluk niet op. "Dit is veel beter dan een steen op een kerkhof. Deze kan ik zelf komen bewonderen."

Hij is erg betrokken, bleek uit zijn toespraak. "Ik kan erbij gaan zitten op een stoel en hem schoonmaken met een dweil. En ervoor zorgen dat niemand erop gaat staan."

Zijn zoon Kiefer Sutherland, onder andere bekend van de serie 24, kon wegens werkverplichtingen niet bij de huldiging aanwezig zijn.

Acteur Colin Farrell, die met Donald Sutherland samenwerkte in de film Horrible Bosses, nam de plaats van zijn zoon in en droeg diens warme woorden voor. "Ik wilde er graag bij zijn, zodat ik je kan vertellen hoe trots ik ben dat jij mijn vader bent. Nog trotser ben ik op het feit dat ik jouw zoon ben", schreef Sutherland.

Donald Sutherland speelde in ruim 150 films en zei nog lang niet met pensioen te gaan. Hij heeft tijdens zijn carrière twee Golden Globes gewonnen, een voor zijn rol in televisieserie Citizen X uit 1995 en een voor de televisiefilm Path to War uit 2002.

Donald Sutherland