AMSTERDAM - Naomi Watts speelt de rol van J. Edgar Hoovers secretaresse Helen Gandy in de door Clint Eastwood geregisseerde film over het leven van de eerste directeur van de FBI. In eerste instantie zou Charlize Theron de rol op zich nemen, maar zij had meer interesse in andere rollen.

De opnames beginnen in februari, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Eerder werd bekend dat Leonardo DiCaprio is gevraagd voor de rol van Hoover. Gandy speelde een grote rol in het leven van Hoover, ze was 54 jaar lang zijn rechterhand.

Ze zou al zijn geheimen hebben gekend en grote invloed hebben gehad op de beslissingen die Hoover maakte met betrekking tot het reilen en zeilen van de FBI.

Toen hij in 1972 op 77-jarige leeftijd stierf aan een hartaanval was zij dagenlang bezig alle vertrouwelijke informatie rond Hoover en zijn invloed op diverse prominenten te vernietigen. Gandy stierf in 1988 op 91-jarige leeftijd, ook aan een hartaanval.

Behalve Watts en DiCaprio hebben ook Josh Lucas en Gossip Girl-acteur Ed Westwick rollen in de film. Armie Hammer, bekend van The Social Network, speelt de rol van Hoovers vermeende geliefde Clyde Tolson.