AMSTERDAM - Regisseur Johan Nijenhuis gaat een vervolg maken op zijn hit Costa! De film, waarvoor momenteel het script wordt geschreven, moet deze zomer of komend voorjaar worden gedraaid op Kreta.

Het is de bedoeling dat Kreta! in 2012 in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Dat hebben Nijenhuis en distributeur Benelux Films zondag bekendgemaakt.

Het verhaal vertelt over een freerunner, iemand die op straat acrobatiek bedrijft op muren en andere objecten, die telkens wegrent als de liefde te serieus wordt. Dit patroon verandert als hij op Kreta de ware liefde ontmoet.

Katja Schuurman

Acteurs zijn nog niet bekend, maar Nijenhuis hoopt, net als bij Costa! in 2001 weer veel jonge talenten te kunnen strikken.

De hoofdrollen werden toen gespeeld door Katja Schuurman, Daan Schuurmans en Georgina Verbaan. Het was toen voor alle drie de acteurs hun eerste grote filmrol.

Het is niet de bedoeling dat het drietal terugkeert in de nieuwe film.

Sterk merk

Costa!, over de besognes van een groep tieners aan de Spaanse kust, was met ruim 700.000 bezoekers de best bezochte Nederlandse productie van 2001. Er volgde ook een televisiereeks die vier seizoenen liep.

''Ik heb tijdens het maken van de dansfilm Body Language, die later dit jaar uitkomt, gemerkt hoe ontzettend veel lol ik heb tijdens het maken van dit soort vrolijke genrefilms '', stelt Nijenhuis.

''Bovendien blijft Costa! een heel sterk merk. Dat maakt het relatief gemakkelijk om deze tweede film te financieren.''

Musical

Naast zijn eigen bedrijf Johan Nijenhuis & Co is RTL Entertainment coproducent van de film. Een aantal jaar geleden probeerde de regisseur ook al een vervolg op Costa! te maken, een musical die zich afspeelde tegen de achtergrond van de Amsterdamse krakerswereld in de jaren tachtig.

Dit project liep echter spaak toen coproducent BNN zich terugtrok uit het project.