AMSTERDAM - Nine Inch Nails-frontman Trent Reznor gaat de soundtrack van de Amerikaanse remake van The Girl With the Dragon Tattoo, het eerste deel van de Millennium-trilogie, verzorgen.

Dat schrijft het Britse filmvakblad Empire. Het is niet de eerste keer dat de rocker samenwerkt met regisseur David Fincher. Reznor en zijn muzikale partner Atticus Ross verzorgden vorig jaar de muziek bij Finchers film The Social Network.

De werkwijze is deze keer anders dan voor dramafilm The Social Network. Die film was al af toen Reznor de muziek voor zijn rekening nam, vertelde hij tijdens een persconferentie in New York.

Voor The Girl With the Dragon Tattoo heeft Reznor al twee uur aan achtergrondmuziek opgenomen zodat de sfeer al bepaald is.

"Ik had het boek wel al gelezen, maar het scenario nog niet", zei Reznor. "Fincher gaf me een paar steekwoorden zoals 'ijs' en 'bevroren'. We zijn drie weken bezig geweest met het maken van muziek waar ze misschien wat aan hebben, om ze te helpen. Zijn mensen vinden het altijd prettig om alvast wat muziek te hebben ter voorbereiding van scènes."

Eerste deel

De misdaadthrilller The Girl With the Dragon Tattoo is het eerste deel van de Millennium-trilogie van de Zweedse schrijver Stieg Larsson. De eerste, Zweedstalige versie van de film kwam in 2009 uit, opgevolgd door The Girl Who Played With Fire en The Girl Who Kicked the Hornet's Nest.

Het hoofdpersonage Lisbeth Salander werd in de Zweedstalige films gespeeld door Noomi Rapace, in de Amerikaanse versie wordt ze gespeeld door Rooney Mara. 'James Bond' Daniel Craig speelt de mannelijke hoofdrol van journalist Mikael Blomkvist.

The Girl with the Dragon Tattoo moet eind dit jaar in de bioscopen te zien zijn. Nog onbekend is wanneer de volgende twee delen op het witte doek verschijnen.