Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Javier Bardem vindt rol Biutiful beste tot nu toe

AMSTERDAM - Javier Bardem vindt zijn hoofdrol in Biutiful zijn beste tot nu toe. Hij speelt een man die stervende is en terugkijkt op zijn leven. Bardem moest zijn talenten voor het drama tot het uiterste benutten, zegt de acteur tegen de Britse persdienst Reuters.
Door Novum

"Deze rol gaf mij veel voldoening omdat ik steeds geconfronteerd werd met mijn beperkingen als acteur en ik dus echt aan de bak moest", vertelt de 41-jarige Spanjaard.

"Dit was de professionele ervaring waarbij ik veruit het meest moest nadenken over mijn kunst, mijn beroep en mijn verantwoordelijkheid als acteur."

Biutiful werd geregisseerd door de Mexicaan Alejandro Iñárritu, die bekendstaat om alternatieve drama's als Babel en 21 Grams.

Toch is dit genre Bardem niet vreemd, hij werkte eerder met de regisseurs Woody Allen, Pedro Almodóvar en Julian Schnabel.

Bewustzijn

"Mijn personage had vele lagen waarmee steeds van alles tegelijk aan de hand was", zegt Bardem. "Ik moest verantwoordelijkheid, focus en bewustzijn in mezelf zien te vinden. Veel zal niet meer hetzelfde zijn na het maken van deze film."

Biutiful draait vanaf 3 februari in de Nederlandse bioscopen.


Lees meer over:
javier bardem

Aanbevolen artikelen