Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Regisseur manipuleerde Ryan Gosling'

AMSTERDAM - Tijdens de opnames van het liefdesdrama Blue Valentine werden hoofdrolspelers Ryan Gosling en Michelle Williams vaak tegen elkaar uitgespeeld.
Door Novum

Regisseur Derek Cianfrance speelde opzettelijk psychologische spelletjes.

Het liefdesdrama laat eerst de ontluikende liefde tussen twee mensen zien, de tweede helft toont hoe de relatie op springen staat.

Verstikt

"Derek kwam dan naar me toe en fluisterde in mijn oor 'wat je ook doet, je mag haar de kamer niet uit laten gaan, laat haar niet los'", zegt de 30-jarige acteur tegen persdienst Reuters.

"Daarna liep hij meteen naar Michelle en tegen haar zei hij zachtjes 'Je moet hier weg. Weg uit deze kamer. Je wordt verstikt'."

Verliefd

Door deze manipulaties leefden de acteurs zich nog meer in hun rol in. Bij het opnemen van de eerste helft van de film, waarin de twee elkaar voor het eerst ontmoeten en verliefd worden, liet Cianfrance de acteurs opzettelijk niet repeteren.

"In die eerste scènes waar onze personages elkaar ontmoetten, ontmoetten Michelle en ik elkaar ook voor het eerst", vertelt Gosling.

Golden Globe

Deze afwijkende manier van werken heeft de film zeker geen windeieren gelegd. Zowel Gosling als Williams werd genomineerd voor een Golden Globe voor respectievelijk beste acteur en beste actrice.

Blue Valentine verschijnt 17 maart in de Nederlandse bioscopen.


Lees meer over:

Michelle WilliamsRyan Gosling

Aanbevolen artikelen