DEN HAAG - De wereldpremière van de verfilming van het boek Sonny Boy vindt op maandag 17 januari plaats in het Circustheater in Den Haag. Dat heeft distributeur A-Film zondag gemeld.

Sonny Boy is de verfilming van het succesvolle boek van auteur Annejet van der Zijl.

De schrijfster reconstrueerde het waargebeurde verhaal van de zwaarbeproefde liefde tussen een Surinaamse immigrant en een getrouwde blanke vrouw in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.

Van het boek zijn alleen al in Nederland meer dan 320.000 exemplaren verkocht.

Eerste vertoning

Regisseur Maria Peters (Kruimeltje) werkte vier jaar aan de verfilming van het verhaal.

Bij de eerste vertoning zijn de regisseur, de schrijfster en alle hoofdrolspelers aanwezig, zoals Ricky Koole, Sergio Hasselbaink, Marcel Hensema en Frits Lambrechts.

Scheveningen

Ook woont de 81-jarige Waldy Nods de première bij, de zoon van de twee hoofdpersonen uit het boek en de film, die als bijnaam 'Sonny Boy' kreeg. Zijn ouders overleden in de Tweede Wereldoorlog.

De wereldpremière vindt plaats in Scheveningen omdat een groot deel van het leven van hoofdpersonen Waldemar Nods en Rika van der Lans, en dus ook van het verhaal, zich in de badplaats afspeelt.

Het tweetal runde hier in de jaren dertig met veel succes een pension. Sonny Boy is vanaf 27 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.