TILBURG - De film New Kids Turbo! heeft nog geen drie dagen na de première de 100.000e bezoeker getrokken. Daarom hebben de makers zaterdagavond in Tilburg de Gouden Film ontvangen, de beloning die het Nederlands Film Festival (NFF) uitreikt aan vaderlandse producties die deze mijlpaal bereiken.

De Brabantse cabaretier Henry van Loon reikte de prijs uit aan de makers van de succesvolle komedie. Ondanks het grote succes van de film is de status van Gouden Film niet in een recordtijd gehaald.

Komt een vrouw bij de dokter deed er verleden jaar slechts twee dagen over om 100.000 bezoekers te trekken. Dit kwam onder meer doordat de verfilming van het boek van Kluun over zijn stervende vrouw in meer zalen draaide.

Wel verbrak New Kids Turbo! donderdag al het record voor de grootste omzet op een premièredag. De film bracht op de eerste draaidag 249.500 euro op. De teller voor Komt een vrouw bij de dokter stond na één dag op 243.950 euro.

Stormloop op kaarten

Bioscopen door het hele land meldden vanaf begin deze week een stormloop op kaarten voor New Kids Turbo!. Distributeur Benelux Film laat weten dat de film over een groep Brabantse aso’s vanaf maandag in zeker tien extra bioscoopzalen gaat draaien.

Veel theaters organiseren zaterdagnacht extra voorstellingen om aan de enorme vraag te kunnen voldoen.

New Kids Turbo! is een speelfilm gebaseerd op de populaire serie van Comedy Central en BNN over een groepje lompe hangjongeren uit Brabant.

Korte internetfilmpjes

Het fenomeen New Kids begon in 2007 met korte internetfilmpjes over de dagelijkse beslommeringen van de onaangepaste jeugd in het Brabantse dorp Maaskantje.

Volgens de site Popcornmeter.nl, die filmrecensies van alle Nederlandse media verzamelt, kreeg New Kids Turbo! overwegend positieve recensies.