HOUTEN - De speelfilm New Kids Turbo! heeft donderdag het omzetrecord op de premièredag verbroken van alle ooit in de bioscoop uitgebracht Nederlandse films. Dat heeft distributeur Benelux Film vrijdag gemeld.

New Kids heeft volgens een zegsvrouw het record gebroken van Komt een vrouw bij de dokter (KEVBDD), die vorige jaar op de premièredag een omzetrecord vestigde.

De komedie over een groep Brabantse aso’s bracht de eerste dag 249.500 euro op. De teller voor de verfilming van het boek van Kluun stond vorig jaar na één dag op 243.950 euro.

Bovendien draait New Kids in minder zalen dan KEVBDD. De Brabanders zijn te zien in negentig bioscoopzalen, terwijl de verfilming van Kluun in 118 zalen draaide.

Donderdag meldden bioscopen door heel Nederland al een stormloop op de kaartverkoop voor New Kids Turbo!.

Filmkopieën

In totaal hebben op de eerste avond bijna 32.000 bezoekers de komedie al gezien. Veel theaters zetten in het weekeinde al extra filmkopieën in om aan de enorme vraag naar kaartjes voor de film te voldoen.

Benelux Film verwacht dat New Kids Turbo! zaterdag al de status van Gouden Film behaalt, een beloning die Nederlandse films krijgen als ze 100.000 bezoekers hebben getrokken.

Hangjongeren

New Kids Turbo! is een speelfilm gebaseerd op de populaire serie van Comedy Central en BNN over een groepje lompe hangjongeren uit Brabant.

Het fenomeen New Kids begon in 2007 met korte internetfilmpjes over de dagelijkse beslommeringen van de onaangepaste jeugd in het Brabantse dorp Maaskantje.

Volgens de site Popcornmeter.nl, die filmrecensies van alle Nederlandse media verzamelt, kreeg New Kids Turbo! overwegend positieve recensies.