AMSTERDAM - Armie Hammer speelt wellicht de homoseksuele partner van Leonardo DiCaprio in de film Hoover. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

DiCaprio speelt de titelrol van FBI-oprichter J. Edgar Hoover, en lang werd gespeculeerd over wie de rol van zijn grote liefde Clyde Tolson zou spelen.

De 24-jarige Hammer speelde eerder de tweeling Cameron en Tyler Winklevoss in de Facebook-film The Social Network. Hij heeft naast The Social Network eigenlijk geen filmervaring.

Toch verkiest regisseur en producent Clint Eastwood hem blijkbaar boven Joaquin Phoenix, die eerder voor de rol werd genoemd maar nooit officieel is benaderd.

Charlize Theron

Ondertussen meldt het Amerikaanse New York Magazine dat Charlize Theron zou zijn gevraagd voor de rol van Helen Gandy. Zij kwam als 21-jarige secretaresse in dienst van Hoover, en bleef uiteindelijk ruim 54 jaar voor hem werken.

Hoover wist gedurende zijn carrière verborgen te houden dat hij homoseksueel was, onder meer uit vrees gechanteerd te worden door politieke tegenstanders. Officieel waren hij en Tolson slechts collega's met een erg hechte vriendschap.