AMSTERDAM - Russell Brand gaat de hoofdrol spelen in Rentaghost, een film over een uitzendbureau voor de doden. De komedie is gebaseerd op de gelijknamige Britse tv-serie die van 1976 tot 1984 op de BBC was te zien.

Brand is ook een van de producenten. Filmmaatschappij Warner Bros is nog op zoek naar een goed scenario, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De 35-jarige Brand speelt de rol van Fred Mumford, een 27-jarige man die kort na overlijden vastbesloten is meer van het hiernamaals te maken dan van zijn nietszeggende leventje.

Hij zet een uitzendbureau op waarbij hij zombies, spoken en andere geesten kan laten werken voor de levenden, maar het loopt allemaal niet zoals gepland.

Andere namen van cast en crew zijn nog niet bekend. Ook opnamedata en premièredatum zijn nog niet bekendgemaakt.

Helen Mirren

Brand is volgend jaar naast Helen Mirren en Nick Nolte te zien in de komedie Arthur, een remake van de film met Dudley Moore, Liza Minnelli en John Gielgud uit 1981.

Hierin speelt Brand een verwende playboy die zijn enorme erfenis dreigt mis te lopen als hij valt voor een meisje, een rol van Jennifer Garner, waar zijn familie weinig in ziet.