AMSTERDAM - Al tijden zijn er plannen om het levensverhaal van John DeLorean te verfilmen. Inmiddels wordt George Clooney genoemd als de ideale hoofdrolspeler.

Filmproducer David Permut werkt al jaren aan het plan om een film uit te brengen over John DeLorean.

Die topman van General Motors besloot in de jaren ’70 zijn eigen automerk te beginnen.

In 1981 resulteert dat in de beroemde DMC12, die onsterfelijkheid kreeg dankzij zijn rol in de ‘Back to the Future’-films.

In 1982 stortte het merk in omdat DeLorean werd beschuldigd van drugshandel. Daarvoor is het bewijs overigens nooit geleverd.

Eerste keus

Volgens Stephen Wynne, die aan het hoofd staat van de DeLorean Motor Company, dat donderdag zorgt voor de onderdelenvoorziening, onderhoud en restauratie van de overlevende exemplaren, zegt in Forbes Magazine dat George Clooney de eerste keus is voor de hoofdrol in de film.

Er wordt al sinds 1997 gepraat over een film over het leven van John DeLorean. Dat het merk ondanks zijn korte bestaan nog steeds springlevend is, bewijst onder meer dat de speciale DeLorean-gympen, die Nike onlangs uitgaf in een beperkte oplage, binnen vijf minuten waren uitverkocht.

In zijn carrière werkte John DeLorean onder meer voor Packard, General Motors en Chrysler. Hij stond onder meer aan de wieg van de Pontiacs GTO en Firebird. In 2005 overleed hij op tachtigjarige leeftijd.