AMSTERDAM - Andy en Lana Wachowski gaan een moderne versie van Robin Hood maken. Zoals altijd bij deze filmmakers is het script in nevelen gehuld. Hood, zoals de film gaat heten, zou gaan over het Amerikaanse straatleven en bendes.

Will Smith zou al benaderd zijn voor een van de hoofdrollen, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De Wachowski's, vroeger bekend als de gebroeders Wachowski toen Lana nog als Larry door het leven ging, staan bekend om hun explosieve visuele stijl gebaseerd op stripverhalen.

Ze maakten hun wereldwijde doorbraak met het zeer succesvolle The Matrix uit 1999. Hun laatste film was de lauw ontvangen spektakelfilm Speed Racer uit 2008.

Cobalt Neural 9

Hun eerstvolgende film is Cobalt Neural 9, een film over een homoseksuele relatie tussen twee Amerikaanse soldaten in Irak.

Met behulp van gevonden filmbeelden puzzelt een archeoloog het liefdesverhaal aan elkaar, waarbij hij er ook achter komt dat er een aanslag was gepleegd op de Amerikaanse president George W. Bush.

Er zouden al enkele opnames zijn gemaakt van interviews met onder anderen de Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie, de Amerikaanse ex-worstelaar en politicus Jesse Ventura, en columniste Arianna Huffington van de website The Huffington Post. Cobalt Neural 9 staat gepland voor 2012.