AMSTERDAM – Regisseur Jonathan Liebesman heeft voor de opvolger van Clash of the Titans hoofdrolspeler Liam Neeson vastgelegd. De acteur kruipt opnieuw in de huid van de Griekse god Zeus.

Dat meldt The Belfast Telegraph. De titel van de opvolger van de blockbuster is Wrath of the Titans. Het script voor het verhaal is nog niet voltooid.

Sam Worthington keert terug in de rol van Perseus. Volgens de krant is Gemma Arterton weer te zien als de verleidelijke Io en speelt Ralph Fiennes de kwade god Hades.

Het verhaal krijgt een flinke draai ten opzichte van het eerste deel, verklapt Neeson, die nog niet kan vertellen of de film in 3D wordt opgenomen.

3D bewerking

Het eerste deel, dat afgelopen voorjaar in de bioscopen te zien was, werd niet in 3D gefilmd. Na afloop koos regisseur Louis Leterrier er voor een 3D nabewerking te doen, zodat de bezoeker de film toch met een brilletje op kon zien.

Neeson vertelt aan de Ierse krant dat de opnames in maart 2011 beginnen. De film moet een jaar later in de bioscopen te zien zijn.