AMSTERDAM - Na hun samenwerking in de onverwachte kaskraker District 9 gaan regisseur Neill Blomkamp en hoofdrolspeler Sharlto Copley weer een film maken.

Elysium, zoals de film gaat heten, speelt zich af in de toekomst op een verafgelegen planeet. Het wordt nadrukkelijk geen vervolg op de sciencefictionfilm District 9.

Blomkamp is al een tijdje bezig met Elysium. Net als District 9, waarin een buitenaards ras door mensen in getto's wordt gestopt, is de film een snerpende maatschappelijke aanklacht.

Over het scenario is verder nog niets bekend. Ook de zoektocht naar acteurs bevindt zich nog in het beginstadium; behalve Copley heeft nog niemand getekend.

Meetings

"Neill heeft overal in de stad meetings over de film", zegt een ingewijde uit Los Angeles tegen de Amerikaanse filmsite Deadline. "Elke studio heeft grote interesse".

Dat was bij het slijten van het script voor District 9 wel anders. Toen wilde niemand met de nog onbekende Blomkamp in zee gaan bij de verfilming van de computergame Halo, zelfs niet toen filmmaker Peter Jackson hem financieel ondersteunde. Uiteindelijk werd Halo afgeblazen en besloten Blomkamp en Jackson om District 9 te maken.