AMSTERDAM – George Clooney zal de bioscoopversie van het succesvolle toneelstuk ‘Enron’ bewerken. De theaterversie, naar het verhaal van de opkomst en ondergang van het grote Amerikaanse energiebedrijf Enron, had in Groot-Brittanië veel succes.

De Oscar-winnaar zal de rol van co-producent vervullen en hij zal waarschijnlijk ook de regie op zich nemen. Of hij ook zelf op het witte doek zal verschijnen is onduidelijk.

Dat meldde de Britse krant The Observer zondag.

Het team dat de toneelversie van ‘Enron’ zo succesvol maakte zal niet worden betrokken in het realiseren van het filmscript.

Frustrerend

Rupert Goold, winnaar van de ‘Beste Regisseur 2010-‘Olivier Award voor het toneelstuk Enron, zegt niet te kunnen concurreren met Clooney.

Goold vindt het erg frustrerend niet betrokken te worden bij de film en zegt het zonde te vinden dat de Britse talenten, die de theaterversie tot een groot succes hebben gemaakt, niet zullen worden ingezet.

Eigen invalshoeken

De filmrechten zijn gekocht door Laura Ziskin, één van de grootste spelers in Hollywood. In reactie op het commentaar van Goold verklaarde ze dat de film weliswaar zijn eigen invalshoeken zal hebben, maar niet veel zal afwijken van de oorspronkelijk visie. Bovendien zou het een “Amerikaans verhaal zijn, en geen Brits.”