AMSTERDAM - Filmproducent Arya Tariverdi nodigt de groep die hem al enige tijd bedreigt, uit voor een gesprek. Sinds hij heeft bekendgemaakt een film te willen maken over de Amersfoortse moord op een 16-jarige jongen in 2006, ontving de producent verschillende dreigementen.

De bewuste moord vond plaats op zaterdag 25 maart 2006 in de binnenstad van Amersfoort. Het slachtoffer werd doodgeschoten door een 19-jarige jongen.

Een maand geleden kondigde Tariverdi aan een film te gaan maken over de gebeurtenis, die in 2012 moet verschijnen.

Sindsdien ontving de filmproducent via de mail en post diverse dreigementen. Zo wordt gezegd dat Tariverdi niet lang meer te leven heeft als hij de totstandkoming van de film doorzet.

Dialoog

Hij heeft inmiddels aangifte gedaan naar aanleiding van de bedreigingen, waarvan een groot aantal afkomstig zijn van ene Jimmy Zigger die naar eigen spreekt namens 'ons groep'.

Tariverdi, die benadrukt dat het gaat om een fictieve film waarin niemand wordt aangewezen als dader, heeft de groep nu opgeroepen tot een dialoog.

Intrekken

"Hier gaat de film namelijk over: dreigen en geweld is geen oplossing voor conflicten, met een goed gesprek kom je minstens zo ver. De input van deze groep kan hiernaast van cruciaal belang zijn voor het onderzoek naar de achtergronden."

Als de groep ingaat op het verzoek, is de filmproducent bereid de aanklacht in te trekken en alle dreigementen te beschouwen als niet ontvangen.