AMSTERDAM - De Nederlands-Belgische productie The Devil's Double is geselecteerd voor het Sundance Filmfestival in de Verenigde Staten en het Filmfestival van Berlijn.

De film is een coproductie tussen het Nederlandse Corrino Media en Staccato Films en het Belgische Corsan. De Nederlandse acteur Mimoun Oaïssa speelt een belangrijke rol. The Devil's Double is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Latif Yahia.

Hij werd gedwongen zich uit te geven als dubbelganger van Saddam Hoessein's sadistische zoon Uday. De dubbelrol wordt vertolkt door Dominic Cooper. De film wordt geregisseerd door de Nieuw-Zeelander Lee Tamahori, die in 2002 de James Bondfilm Die Another Day maakte.

Gouden Kalf

Mimoun Oaïssa won in 2005 een Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol in Het Schnitzelparadijs. In The Devil's Double speelt hij Ali, de bodyguard van Uday Hoessein. Het is Oaïssa's eerste rol in een grote internationale productie.

Het Sundance Filmfestival vindt plaats van 20 tot en met 30 januari in Park City in de VS. Het Filmfestival van Berlijn duurt van 11 tot en met 21 februari.