AMSTERDAM - Mick Jones en Paul Simonon, die deel uitmaakt van de Gorillaz, gaan een film maken over hun band The Clash. De film gaat London Calling heten, naar de grootste hit van de band van het gelijknamige album uit 1979. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

De film vertelt het verhaal van muziekproducent en manager Guy Stevens, die al naam had gemaakt als adviseur van de Engelse rockband The Who.

Hij nam de punkrockband The Clash op sleeptouw en bracht die tot succesvolle hits als London Calling. Nadat leadzanger Joe Strummer in 2002 overleed, hield de band, nadat die in 1986 al uit elkaar was gegaan, definitief op te bestaan.

Het scenario over de Britse band wordt geschreven door Jez Butterworth, die eerder de scripts voor de actiefilms Fair Game en The Last Legion schreef. Jones en Simonon zijn uitvoerend producenten, samen met Alison Owen, de moeder van Lily Allen.

Regisseren

Wie de film gaat regisseren, is nog onduidelijk. De opnames moeten volgend jaar van start gaan, de première van de film staat later in het jaar gepland.