AMSTERDAM - Michael Douglas heeft net de chemotherapie voor zijn keelkanker afgerond, maar hij is alweer bezig met een nieuwe filmrol. Hij gaat pianist en entertainer Liberace spelen, een rol waar hij al tijden naar uitkijkt.

Hij wil Liberace, die tijdens zijn hoogtijdagen in de jaren zeventig en tachtig geplaagd werd door seks- en drugsschandalen, op een positieve manier neerzetten.

"Ik heb een hele stapel met opnames van Liberace", zegt de 66-jarige Douglas in een interview met het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. "Die laten allemaal zien dat hij een fantastisch mens was. Ik wil dat alleen maar bevestigen."

Dat is opvallend, aangezien de film voornamelijk gaat over een juridisch geschil dat Liberace, die in 1987 overleed, had met een van zijn levensgezellen, Scott Thorson, een rol van Matt Damon.

Verhouding

Liberace en Thorson hadden jarenlang een verhouding die in 1982 eindigde in een slepende rechtszaak, waarna Thorson van Liberace 95 duizend dollar, een paar auto's en twee honden meekreeg.

De titel van de film is nog niet bekend, maar de opnames staan gepland voor mei of juni. Het wordt nog een hele klus voor Douglas om zich voor die tijd klaar te stomen voor de rol. Hij moet namelijk nog zanglessen nemen, wat hem in zijn huidige conditie niet gemakkelijk af zal gaan.

De regie is in handen van Steven Soderbergh. Zowel Douglas als Damon zijn oude bekenden van de Amerikaanse regisseur. Soderbergh regisseerde Traffic en produceerde A Solitary Man, beide met Douglas. Ook regisseerde hij Ocean's Eleven, Twelve en Thirteen en The Informant, met Damon. Het is nog niet bekend wanneer de Liberace-film moet verschijnen.