AMSTERDAM - Tom Hanks is de eerste acteur die heeft getekend voor de nieuwe film van Kathryn Bigelow.

De film van de The Hurt Locker-regisseuse heet Triple Frontier, en gaat over het door oerwoud overwoekerde drielandenpunt van Uruguay, Paraguay, en Brazilië, een broeinest van georganiseerde misdaad.

Dat onthulde producent Charles Roven tegen de Amerikaanse filmsite Coming Soon.

Het scenario gaat over vijf mannen van verschillende komaf en leeftijden die allen in de groene hel van 'la triple frontera' aanwezig zijn.

Nog onbekend is wie er verder in de film spelen. Grote namen als Leonardo DiCaprio, Christian Bale, Sean Penn en Jeremy Renner werden eerder genoemd, maar onduidelijk is of zij voor de rol van Hanks in aanmerking kwamen.

The Hurt Locker

Bigelow wordt bijgestaan door scenarist Mark Boal, met wie ze in 2008 The Hurt Locker maakte. Deze film werd genomineerd voor negen Oscars en won er uiteindelijk zes, waaronder die voor beste regie. Bigelow was de eerste vrouw die deze Oscar in de wacht sleepte.

Kort geleden werd nog gesuggereerd dat de film Sleeping Dogs zou heten. Roven refereert echter aan de film met de originele naam, Triple Frontier. Roven geeft aan dat de opnames van Triple Frontier medio maart van start gaan.