LOS ANGELES - De Canadese acteur Leslie Nielsen, die vooral bekend is geworden door zijn rollen in komische films als The Naked Gun-reeks, is zondag aan de gevolgen van een longontsteking overleden.

Dat heeft een woordvoerder van Nielsen laten weten.

Nielsen is 84 jaar geworden. Hij overleed in een ziekenhuis in de buurt van zijn huis in Fort Lauerdale in Florida in aanwezigheid van zijn vrouw Barbaree en enkele vrienden.

Nielsen was ruim anderhalve week geleden met een longontsteking opgenomen in het ziekenhuis.

Als jonge acteur speelde Nielsen vooral serieuze rollen, onder meer in sciencefictionfilms. Eenmalige optredens in televisieseries als MASH en Columbo brachten hem geen roem.

The Naked Gun

Pas op latere leeftijd maakte hij furore met de rol van Frank Drebin in The Naked Gun-serie. Ook Airplane! (1980), waarin hij een ongelukkige arts neerzette, bracht Nielsen succes. Onder zijn meest recente films zijn Scary Movie 3 (2003) en Scary Movie 4 (2006).

Hij speelde hierin een Amerikaanse president. Nielsen heeft in totaal in ruim tweehonderd films en series gespeeld.

Eind jaren negentig speelde Nielsen in een tv-commercial van de toenmalige Nederlandse aanbieder van mobiele telefonie Dutchtone. In de spot toonde de acteur twee 'psychiatrische patiënten' die gek zouden zijn geworden van het ingewikkelde aanbod van mobiele telefonie bij andere bedrijven.

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive

Leslie Nielsen overleden