AMSTERDAM - De Britse filmproducent Andy Harries heeft zijn zinnen gezet op een film over de band Pink Floyd. Maakte hij eerder films over het Britse koningshuis -The Queen- en voetbalclub Leeds United -The Damned United-, nu is hij geïnspireerd door het nummer Another Brick in the Wall.

Het betreft geen remake van de film Pink Floyd The Wall uit 1982 van Alan Parker. In die film ging hoofdrolspeler Bob Geldof ten onder aan zijn isolement.

Harries wil het waar gebeurde verhaal vertellen van de kinderen die het lied in 1979 inzongen en hun bevlogen muziekleraar. Volgens een bron is de film 'een combinatie van Dead Poet's Society en School of Rock', schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het scenario vertelt hoe muziekleraar Alan Renshaw in de jaren zeventig op een openbare school in Londen de ingedutte muzieklessen op wil schudden.

Uiteindelijk schopt zijn klas het tot het achtergrondkoor op de track van Pink Floyd, maar vanwege de controversiële en maatschappijkritische teksten wordt hij ontslagen.

Filmrechten

De 56-jarige Harries, die de film wil maken voor BBC Films, erkent dat hij de filmrechten voor het lied nog niet heeft. Pink Floyd-frontman en tekstschrijver Roger Waters doet altijd erg moeilijk over rechtenkwesties. Hij gaat volgend jaar op tournee met The Wall, mogelijk dat dit hem gunstig stemt.