AMSTERDAM - Fajah Lourens is erg verheugd met haar rol in de Amerikaanse film Amsterdam Heavy. De film gaat volgend jaar in première tijdens het filmfestival van Cannes.

De 29-jarige actrice vindt het geweldig om aan de film mee te werken. "Ik vind het fantastisch, want dan kan ik in maart naar Cannes" zegt Lourens tegen Shownieuws.

"Ik zie mezelf al helemaal staan in mijn mooie jurk." Volgens de actrice is de film geen echte Hollywoodkraker. "Je moet niet verwachten dat het een film is waar Brad Pitt of dat soort acteurs in meespelen."

Lourens moet zich nog wel goed op haar rol als agent voorbereiden. "Ik moet nog wel echt heel hard gaan werken aan mijn Engelse uitspraak, want die is echt heel slecht. Ik ga gewoon heel erg mijn best doen."

Afleiding

Het project is volgens Lourens een welkome afwisseling. "Het is een afleiding om alle ellende van de afgelopen tijd te vergeten." Onlangs strandde de relatie met haar vriend voor de tweede keer.

Ook Horace Cohen, Jeroen Post en Dories Rose Duinker spelen een rol in Amsterdam Heavy. Regisseur Michael Wright maakte eerder de komische horrorfilm Mad Cow.