AMSTERDAM - Gore Verbinski gaat The Lone Ranger regisseren, zijn vijfde film met Johnny Depp in een hoofdrol. Dat heeft Walt Disney Pictures bevestigd tegenover de Amerikaanse filmsite Coming Soon.

Het tweetal maakte eerder samen de eerste drie Pirates of the Caribbean-films en aan de nog te verschijnen animatiefilm Rango. Depp vertolkt in The Lone Ranger de rol van trouwe indiaanse side-kick Tonto.

Beginjaren cowboy Lone Ranger

De film concentreert zich op de beginjaren van de cowboy Lone Ranger, waarin een groep Texas Rangers de bandietenbende van Butch Cavendish op de hielen zit.

De Rangers worden door de boeven in de val gelokt en voor dood achtergelaten. Een van hen overleeft het echter en hij wordt ontdekt door de indiaan Tonto, die hem weer oplapt.

Vanaf dat moment gaat hij als de 'Lone Ranger' door het leven, compleet met zwart oogmasker en zijn witte hengst Silver. Hij besluit eigenhandig alle boeventuig op te ruimen, met Tonto aan zijn zijde.

Het is nog niet duidelijk wie de rol van de gemaskerde cowboyheld gaat vertolken, noch wanneer de film in de bioscopen moet verschijnen. Rango, met Depp als de stem van een kameleon die in een Westernstadje tegen zijn zin de sheriff mag uithangen, gaat op 11 maart in première.