AMSTERDAM - Een Italiaanse thriller met Adrien Brody in de hoofdrol mag alleen worden uitgebracht zonder de scènes met Brody. Dat oordeelde een Amerikaanse rechter maandag.

De 37-jarige acteur had de producenten van Giallo aangeklaagd omdat ze hem nog salaris schuldig waren.

De film mag nu pas worden uitgebracht als Brody het gehele bedrag ontvangen heeft. Tot die tijd mag ook zijn beeltenis niet in de film of op promotiemateriaal getoond worden.

Brody klaagde vorige maand de makers aan voor 640 duizend dollar achterstallig salaris. Ook stelde hij dat hij door de dvd-verkopen twee miljoen dollar zou kunnen mislopen.

Te rooskleurig beeld

Hij verklaarde onder ede dat de makers hem een veel te rooskleurig beeld hadden geschetst van de waarde van de Italiaanse distributierechten.

Uiteindelijk bleek dat Brody had meegewerkt aan een onvoldoende gefinancierde film, wat de makers later aangrepen als reden om hem niet te kunnen uitbetalen.

Brody eiste dat de film überhaupt niet op dvd zou uitgebracht voordat hij zijn geld kreeg. Die eis is niet ingewilligd maar zonder de rol van Brody, een FBI-agent op jacht naar een seriemoordenaar in Italië, blijft er weinig van de film over waardoor de uitspraak dus op hetzelfde neerkomt.

Oscar

Brody won in 2003 een Oscar voor zijn hoofdrol in The Pianist. Zijn volgende film is Wrecked, waarin hij een man speelt die met zijn auto in een ravijn is gestort en moet zien te overleven. Deze film staat gepland voor 2011.