AMSTERDAM - Lindsay Lohan zou zelf hebben bedankt voor haar rol in Inferno. Eerder beweerde de regisseur van de film over pornoactrice Linda Lovelace dat hij Lindsay aan de kant heeft gezet.

"Lindsay moet op dit moment selectief zijn in de keuzes die ze maakt", vertelt een bron aan de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Om haar leven weer op de rails te krijgen, is het belangrijk dat ze de juiste beslissingen neemt."

Volgens de ingewijde wilde Lindsay haar rol in Inferno aanhouden als bepaalde scenes werden geschrapt. Uiteindelijk kwam ze er niet uit met regisseur Matthew Wilder en besloot ze zich, in samenspraak met Wilder, terug te trekken.

Veel geduld

Wilder zei eerder tegen de Amerikaanse entertainmentzender E! dat het zijn beslissing was om Lindsay uit de film te halen. "We hebben al veel geduld gehad met Lindsay", zei de regisseur.

"Meerdere zaken hebben ervoor gezorgd dat we niet meer met haar kunnen werken." De regisseur zegt al met een andere actrice in onderhandeling te zijn.

Eerder werden de opnamen van Inferno, die in november moesten beginnen, al uitgesteld. Nadat de 24-jarige Lohan opnieuw werd betrapt op drugsgebruik moest ze de cel in. Momenteel wordt de actrice in de Betty Ford-kliniek behandeld voor haar drugsverslaving.