Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Gouden Film verwacht voor Sint

AMSTERDAM - De film Sint verwacht maandag de honderdduizendste bioscoopbezoeker. Daarmee behaalt de komische horrorfilm binnen vier dagen de Gouden Filmstatus.
Door Novum

"Dat is uitzonderlijk snel voor een Nederlandse film", laat filmmaatschappij A-film weten. De film over een bloeddorstige Sinterklaas stond de afgelopen weken volop in de aandacht.

Regisseur Johan Nijenhuis diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie, omdat hij vond dat de filmposter te eng was om in de bioscopen en op straat te hangen. De regisseur kreeg geen gelijk.

Sint-regisseur Dick Maas zei Nijenhuis een beetje 'een zeurpiet' te vinden. Toch was Maas zijn collega ook dankbaar. "Ik vind het top dat hij geklaagd heeft, want de publiciteit is nog nooit zo goed geweest."

Reactie Sint

Sinterklaas zelf liet in een verklaring weten geen problemen te hebben met de film. "Ik heb wat beelden gezien en het is heel duidelijk dat het niet over mij gaat", aldus de goedheiligman.

Eerder haalde de film Komt een Vrouw Bij de Dokter honderdduizend bezoekers in twee dagen tijd. Binnen vier dagen verdubbelde het aantal bezoekers, wat voor het beste openingsweekend voor een Nederlandse film ooit zorgde.

Aanbevolen artikelen