AMSTERDAM - Ouders & Coo moet een aantal beelden van de film Sint van de website sintislief.nl verwijderen. Dat eist de producent van de film, Tom de Mol, in een brief aan de ouderorganisatie.

Gebeurt dit niet, dan stapt hij naar de rechter.

Beide partijen hebben dat woensdag laten weten. Het gaat om twee filmposters en enkele schetsen uit de periode dat de film nog werd gemaakt.

Negatieve context

De Mol zei woensdag zich eraan te storen dat deze worden gebruikt in ''een negatieve context''. In de brief stelt hij onder meer dat Ouders & Coo inbreuk maakt op zijn auteursrecht.

De ouderorganisatie zei in een reactie dat de filmposter niet te zien was op de site, maar dat daar slechts een link stond naar een internetpagina waarop dat wel het geval was. Zij heeft dit na ontvangst van de brief van De Mol nog duidelijker gemaakt.

Overzicht

Ouders & Coo verzet zich al langer tegen de posters van de komische horrorfilm van Dick Maas. Kinderen zouden daar bang van worden. Op de website sintislief.nl staat onder meer een overzicht van bioscopen en of de poster daar wel of niet te zien is.

De Reclame Code Commissie oordeelde eerder dat de poster – met daarop een dreigende afbeelding van de Sint - de grenzen van het toelaatbare niet overschrijdt.