AMSTERDAM - De carrière van Lotte Verbeek is in een stroomversnelling geraakt. De 26-jarige actrice werkte tot een jaar geleden als receptioniste en is nu genomineerd voor een Europese Oscar.

"Het ene moment sta je met een solovoorstelling op het Oerol-festival, de volgende dag stap je op het vliegtuig naar Londen om auditie te doen voor een film met bekende tegenspelers."

"Ik geniet er met volle teugen van", vertelt de actrice in het AD. De acteerloopbaan van Verbeek kwam in een stroomversnelling na haar rol in Nothing Personal. Voor die rol is ze nu genomineerd. "Dat alles zo snel zou gaan, had ik niet verwacht."

A tot z

De actrice, die momenteel in de serie The Borgias speelt, geeft de voorkeur aan films boven series. "Dan kun je een verhaal echt van a tot z vertellen." Ze is al door verschillende regisseurs benaderd voor projecten.

"De films die ik nu krijg aangeboden, zijn erg uiteenlopend", vertelt Verbeek. "Ik sluit geen enkel genre uit, al moet het niet al te plat of te oppervlakkig zijn."

Lotte is voor haar rol in Nothing Personal, een film over een jong meisje dat gaat zwerven, genomineerd voor een European Film Award. Ze dingt mee in de categorie beste Europese actrice. Op 4 december worden de European Film Awards uitgereikt in Estland.