AMSTERDAM - Emma Watson was graag iets vaker uit de band gesprongen. De 20-jarige kroop elf jaar in de huid van Hermoine Granger voor de Harry Potter-films. "Ik had graag wat meer ondeugende dingen gedaan", blikt Emma terug in een interview met het Britse tabloid The Sun.

"Drie maanden geleden heb ik mijn haar af laten knippen. Op dat moment ben ik een vrouw geworden, ik ben geen meisje meer", vertelt Emma.

"Ik ben er klaar voor meer risico's te nemen." Vanwege het vele werken kwam de actrice naar eigen zeggen nooit toe aan ongein.

"Plezier hebben is iets wat ik de laatste tien jaar heb ondergewaardeerd, ik heb er nooit tijd voor gemaakt. Ik weet dat het belachelijk klinkt, maar ik moet leren plezier te hebben."

Zingen

Watson werd als 9-jarig meisje gecast voor de eerste Harry Potter-film. Hoewel ze in de Verenigde Staten geschiedenis studeert, wil ze blijven acteren.

"Maar ik ben ook dol op zingen, dus ik zou het geweldig vinden om in een musical te spelen." Daarnaast wil Emma, die in Parijs het levenslicht zag, graag Frans leren spreken. "En ik wil reizen."

Met die toekomstplannen is Watson de komende tijd zo druk dat ze niet zit te wachten op een vriend. "Ik ben erg romantisch en natuurlijk vind ik het heerlijk om verliefd te zijn, maar ik ben momenteel blij dat ik single ben. Ik wil alles uit het leven halen wat erin zit."