AMSTERDAM - Will Ferrell is de meest overgewaardeerde filmster van Hollywood. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes steken de miljoenen die de 43-jarige komiek op zijn bankrekening mag bijschrijven soms schril af tegen de opbrengsten van zijn comedy's.

Forbes stelt jaarlijks een lijst samen van de meest overgewaardeerde filmsterren. Het tijdschrift heeft berekend dat elke dollar die Ferrell zelf in zijn zak mocht steken, gemiddeld slechts 3,35 dollar recette opleverde.

Hij heeft de nummer 1-positie vooral te danken aan de immense flop Land of the Lost uit 2009. De film kostte ongeveer honderd miljoen dollar om te maken, maar leverde 'slechts' 69 miljoen dollar op.

Ook vorig jaar werd Ferrell verkozen tot de meest ongunstige investering voor producenten. Toen berekende Forbes nog dat, voor elke dollar die de komiek krijgt, zijn films gemiddeld 3,39 dollar opleveren.

Murphy

Eddie Murphy staat op de tweede plaats in de lijst. Elke dollar die de komiek verdiende aan zijn filmwerk, bracht gemiddeld 4,45 dollar in het laatje.

Denzel Washington bezet de derde plek, met gemiddeld 5,10 dollar opbrengst. Ook Tom Cruise, Matt Damon en Drew Barrymore staan in de top tien.

LaBeouf

Forbes berekende deze zomer al welke acteurs het meeste geld binnenbrengen. Transformers-acteur Shia LaBeouf voert net als vorig jaar de lijst aan. Elke dollar die hij krijgt, levert gemiddeld tachtig dollar winst op.