AMSTERDAM - Dick Maas is 'klaar' met alle commotie rond zijn nieuwe film Sint. "Het ging de laatste tijd vooral over andere dingen dan over de film", zegt Maas. De regisseur zag zijn veelbesproken film woensdag in première gaan.

De regisseur moest zich de afgelopen tijd vaak verdedigen, omdat de filmposter voor kinderen te schokkend zou zijn om in het straatbeeld te hangen. "Op een gegeven moment ben je wel uitgeluld over die poster of over de trailer of wat christelijke splintergroeperingen in het land van de film vinden."

Ook hoofdrolspeler Egbert Jan Weeber vindt de kritiek flauwekul. "Je moet gewoon zorgen dat kinderen deze film niet zien", adviseert de acteur. Weeber zag tijdens de première het filmaffiche voor het eerst in grote afmetingen. "Die poster is gewoon een Sinterklaas die een beetje in het donker zit."

Regisseur Johan Nijenhuis ondernam actie tegen de poster en deed uitgebreid zijn beklag in de media. De Costa-regisseur ging onlangs in beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Maas liet eerder weten Nijenhuis een 'zeurpiet' te vinden.