AMSTERDAM - Al Pacino gaat zich wagen aan zijn eigen versie van Wall Street. De 70-jarige acteur gaat de hoofdrol spelen in de thriller Arbitrage.

Hierin speelt hij een eigenaar van een hedgefonds speelt die iets te gretig wordt en in de problemen komt met justitie. Susan Sarandon en Eva Green hebben ook al getekend, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Pacino's personage heeft jarenlang allerlei risicovolle deals gesloten, vaak niet helemaal conform de wet. Om vlak voor zijn pensioen nog een grote klapper te maken, besluit hij zijn gehele bedrijf te verkopen.

Hij moet echter snel handelen voordat iemand zijn fraude ontdekt. In zijn haast maakt hij een bloederige fout, waardoor alles dreigt te mislukken.

Arbitrage heeft nog geen releasedatum. Pacino is momenteel bezig met de opnames van de komedie Jack & Jill met Adam Sandler. Hij is eerst nog te zien als Jack Kevorkian in het drama You Don't Know Jack. Kevorkian is een Amerikaanse arts die in de jaren negentig een belangrijk voorvechter van euthanasie was.