AMSTERDAM - Mel Gibson mag dan uit The Hangover 2 zijn gezet, Mike Tyson maakt in ieder geval zijn opwachting in de komedie. Dat laat regisseur Todd Philips weten in het novembernummer van het Amerikaanse tijdschrift Details.

Oud-bokser Tyson speelde in The Hangover een klein rolletje als zichzelf, waarin hij een van de hoofdfiguren neerslaat.

Het is nog volstrekt onduidelijk hoe de 44-jarige Tyson in het scenario geschreven wordt aangezien The Hangover 2 zich vooral in het buitenland, met name Thailand, af zou spelen.

"Het klinkt vast allemaal als een ratjetoe, maar uiteindelijk wordt het allemaal duidelijk", zegt de regisseur daarover.

Vorige maand werd bekend dat Gibson toch niet in de film zou spelen, hoewel hij al de goedkeuring had van Philips en producent Warner Bros.

Mishandeld

Het is de vraag of dit te maken had met de recente beschuldigingen van zijn ex-vriendin Oksana Grigorieva, die zegt dat Gibson haar mishandeld heeft. Alle betrokkenen houden de lippen stijf op elkaar.

Gibson was zelf niet te spreken over de beslissing hem uit The Hangover 2 te gooien. De New York Post citeerde eind vorige maand een bron, die zei dat de 54-jarige acteur zich afvroeg waarom een voormalig drugsgebruiker als Tyson wel in de film mocht optreden, maar hij niet.

Drugsgeld

Tyson heeft zelfs gegrapt dat hij de eerste Hangover alleen maar had gemaakt om een flinke dot drugsgeld binnen te kunnen halen.

Nu heeft Liam Neeson het rolletje dat eerst voor Gibson was bedoeld. Hij speelt de eigenaar van een Thaise tatoeagesalon waar de drie vrienden, gespeeld door Bradley Cooper, Zach Galifianakis en Ed Helms even langs wippen.