AMSTERDAM - Hoewel er al jaren wordt gespeculeerd over de terugkeer van Arnold Schwarzenegger naar het witte doek, is hij er zelf nog niet helemaal uit. "Het hangt ervan af", zegt de 63-jarige Governator, die na volgende week gouverneur af is en zich nu buigt over zijn toekomstplannen.

"Heb ik nog het geduld om drie maanden op een filmset te zitten? Ik weet het niet", zegt de voormalig acteur en zesvoudig Mr. Olympia tegen het Britse tabloid The Daily Mirror.

Schwarzenegger heeft tijdens zijn filmcarrière vaak aangegeven een grote hekel te hebben aan het soms eindeloze wachten tussen opnames.

Arnold was voor het laatst te zien naast zijn maatjes Sylvester Stallone en Bruce Willis in The Expendables, waarin hij een klein rolletje als potentiële huurling speelde. De opnames duurden naar verluidt nog geen twee dagen.

Hoe dan ook gaat Arnie niet stilzitten. Hij heeft al plannen voor een autobiografie, gaat speeches geven en wil zich blijven inzetten voor een beter milieu. In de politiek heeft hij weinig meer te zoeken: zijn populariteit als gouverneur van Californië is gedaald tot 22 procent.