AMSTERDAM - De vierde Mission: Impossible heeft koud een nieuwe naam, Ghost Protocol, maar zet alvast hoog in. Een van de grote actiescènes van de film speelt zich namelijk af op de Burj Khalifa-toren in Dubai, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld.

Dat liet hoofdrolspeler Tom Cruise zich donderdag ontvallen. "Ik zal vele uren, vele dagen hangend aan de zijkant van dat gebouw doorbrengen", zei Cruise. Hij kon nog geen details prijsgeven over hoe de scène er precies uit zou zien.

De opnames in Moskou en Vancouver zijn inmiddels afgerond, maar een groot deel van Mission: Impossible: Ghost Protocol wordt opgenomen in het Arabische oliestaatje.

Dubai

Regisseur Brad Bird prijst de grootse en gedurfde architectuur van Dubai, met zijn enorme torens en aangelegde eilanden.

"Deze stad is zo bijzonder omdat hij groot en nieuw is, en omdat hier nog maar weinig filmopnames zijn gemaakt. De locaties zijn bijna een soort filmsets die we nooit zouden kunnen betalen", vertelt Bird.

Mission: Impossible: Ghost Protocol komt medio december in de Amerikaanse bioscopen, een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.