AMSTERDAM - Mel Gibson verkeert in zwaar weer. De acteur domineert al maanden de voorpagina’s van de roddelbladen en ziet vanwege zijn turbulente privéleven mooie filmrollen aan zich voorbij gaan.

Collega Robert Downey Jr springt in de bres voor de geplaagde acteur.

''Mel is een ontzettend leuke man'', zei Downey Jr donderdagavond tegen de verzamelde pers, die hem uithoorde over zijn nieuwe film Due Date. ''Ik ken hem nu zo’n 25 jaar, we hebben veel meegemaakt.''

''Iedereen die hem kent of met hem heeft gewerkt, vindt Mel een hartelijke man.'' Vanwege een paar dubieuze voicemailberichten aan zijn ex, die uitlekten naar de pers, staat Gibson er minder goed op bij het Amerikaanse publiek.

Ook onder acteurs rezen twijfels over de warme persoonlijkheid van Gibson. Hij zou een bijrol als tatoeëerder krijgen in The Hangover 2, maar een deel van de cast en crew zat niet te wachten op zijn komst. De regisseur koos er daarom voor Liam Neeson de rol te geven.

Drugsverslaving

Gibson haalde zeven jaar geleden de carrière van Downey Jr uit het slop, toen de laatste net uit de gevangenis kwam vanwege een drugsverslaving en filmmakers hun bedenkingen hadden bij de acteur. Gibson zorgde er destijds voor dat Downey Jr een rol kreeg in Singing Detective.

Ook Jodie Foster breekt een lans voor Gibson. Bij het Women In Hollywood-evenement zei ze: ''Bijna iedereen loopt met hem weg. Mel is een ontzettend goede man, die voor zijn vriendengroep al jaren een warm persoon is.''